چگونه با فروش آنلاین به دردسر نیفتیم؟
به گزازش نرمخبر به نقل از ایرنا ؛ماجرای به دردسر افتادن از طریق فروش اموال به صورت آنلاین زمانی شروع میشود که یک مجرم حرفهای قصد دارد حساب فردی را هک کند اما اگر بعد از هک کردن پول را به حساب خودش واریز کند، از طریق بانک قابل پیگیری بوده و ظرف دو روز به دام میافتد لذا کالای سهل المعامله را در اینترنت شناسایی کرده و بعد از هماهنگی شماره حساب فروشنده را گرفته و پول هک شده را مستقیم به حساب فروشنده کالا واریز میکند، بعد کالای خریداری شده را گرفته و به راحتی در بازار فروخته و به اصطلاح آب میکند.
به این ترتیب پول کثیف یا مجرمانه به حساب شما آمده و با فروش کالای خریداری شده پول تمیز به حساب مجرم میرود و این یعنی آغاز مشکلات شما و پاک شدن ردپای مجرم از صحنه جرم.
دردسر فروش اموال سهل المعامله به صورت آنلاین
پس از واریز پول مجرمانه به حساب شما، مالباخته شکایت کرده و حسابتان پس از دو روز توقیف میشود. حال انگشت اتهام به سمت شما است و شما باید اثبات کنید که این پول در قبال فروش مال به حسابتان آمده است.
این تنها مشکل شما نیست، چنانچه قواعد مختص به خرید و فروش را در زمان معامله رعایت نکرده باشید، در مظان اتهام پولشویی هم قرار میگیرید و فروش یک کالا در سایت شما را به یک مجرم حرفهای تبدیل میکند.
بایدها و نبایدهای فروش اموال سهل المعامله به صورت آنلاین
اکنون برای اینکه با چنین مشکلاتی مواجه نشوید، با محمدعلی شالچیان وکیل دادگستری گفتوگو کردیم. وی در راستای راهنمایی شما از گرفتاری در چنین مخمصهای به شما میگوید که چه باید کرد و چه نباید کرد:
در چنین پروندههایی صرفاً موضوع سهل المعامله ملاک نیست و مجرم به دنبال اموال سهل المعامله غیرقابل تعقیب است. برای مثال مجرم خودرو نمی خرد چون با تعویض پلاک قابل پیگیری است و یا ملک نمیخرد چون باید به نام شود، یا از طریق صرافی دلار نمی خرد چون هم صرافها دوربین دارند و هم باید با کارت ملی خریداری شود. لذا مجرم برای انجام کار خود به دنبال اموال بی دردسر مانند، طلا، دلار، یورو ،گوشی، کنسول بازی، برنج و….است که وقتی از کسی میگیرد، راحت آن را بفروشد.
در این شرایط پول را به حساب فروشنده واریز میکند و فروشنده خوشحال است که چه خریدار دست و دل بازی به تورم خورده و نمیداند که این پول، پولی مجرمانه است.
تا جای ممکن اموال سهل المعامله را از طریق آگهی اینترنتی و نرم افزارهای تبلیغاتی نفروشید اما چنانچه مجبور به انجام چنین معاملاتی شدید، برای پیشگیری از وقوع چنین مشکلاتی، قرارداد فی ما بین بنویسد و برای انجام معامله خود شاهد بگیرید.
طبق قانون برای معامله طلا، سکه و دلار و… حتما از فرد خریدار با کارت ملی و کارت بانکی احراز هویت کنید. تا بدانید چه کسی از شما خرید کرده است؛ حتما بررسی کنید که کارت ملی و کارت بانکی به نام یک نفر باشد و عکس کارت ملی با خریدار مطابقت داشته باشد.
طبق بخشنامه سازمان امور مالیاتی در خصوص مبارزه با پولشویی که برای همه فعالان اقتصادی صادر و ابلاغ شده است، تمامی معاملات بالای ۱۵ میلیون تومان باید شفاف سازی و بر اساس کد ملی خریدار ثبت شود. در غیر این صورت ممکن است در مظان اتهام پولشویی قرار گیرد.
طبق اطلاعیه اتحادیه طلا و جواهر و نقره که در سال ۱۴۰۱ صادر شده است، خرید و فروش سکه و آبشده فقط در واحدهای صنفی که دارای پروانه کسب هستند، مجاز است و معاملات آبشده و طلا باید به صورت فیزیکی و سکه با هولوگرام و کارت واحد صنفی انجام شود. علاوه بر این کلیه تولیدکنندگان، بنکداران و فروشندگان در معاملات خود، قبل از هر کاری از اصالت و عیار کار ساخته شده مطمئن شوند.
چنانچه حداقل یکی از طرفین معامله در ایران باشد، طبق بند پ ماده ۲ مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، انجام معامله ارزی تحت هر عنوان؛ خرید، فروش، حواله، معاوضه یا صلح باید زیر نظر بانک یا موسسه مالی و اعتباری دارای مجوز بانک مرکزی صورت گیرد.
سخن پایانی
فروش اموال سهل المعامله به صورت آنلاین یعنی شروع دردسرهای بزرگ؛ لذا تا حد امکان اموال خود را آنلاین نفروشید و در صورت اجبار اصول و قوانین معامله آن جنس را رعایت کنید.
سعی کنید این اموال و اجناس را به آشنای مطمئن و یا واحدهای صنفی معتبر مثل طلا فروشی، صرافی، موبایل فروشی و مغازههای دارای جواز کسب بفروشید به خریدارانی که قیمت بالا پیشنهاد می دهند شک کنید و طمع فروش نکنید.
چنانچه خریدار به شما زنگ زد و گفت پول را به حسابتان واریز می کنم و جنس را با اسنپ یا تاکسی برایم بفرستید، مطمئن باشید که طرف مجرم و کلاهبردار است و از او بخواهید شخصا برای تحویل جنس مراجعه کند.
گزارش از ایرنا
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید