هوش مصنوعی شتاب آموزش پزشکی و بهبود درمان را افزایش میدهد
نرمخبر – آذربایجان شرقی –رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به فواید هوش مصنوعی برای شتاب آموزش پزشکی و بهبود درمان بیماران از فعال شدن ۱۰۰ نماینده در یکصد گروه آموزشی این دانشگاه در حوزه هوش مصنوعی خبر داد. از دانشگاه علوم پزشکی ایران، عبدالرضا پازوکی در نخستین کنگره کاربرد هوش مصنوعی در علوم […]
نرمخبر – آذربایجان شرقی –رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به فواید هوش مصنوعی برای شتاب آموزش پزشکی و بهبود درمان بیماران از فعال شدن ۱۰۰ نماینده در یکصد گروه آموزشی این دانشگاه در حوزه هوش مصنوعی خبر داد.
از دانشگاه علوم پزشکی ایران، عبدالرضا پازوکی در نخستین کنگره کاربرد هوش مصنوعی در علوم پزشکی در زمینه بهکارگیری هوش مصنوعی برای برنامهریزی درمانی بیماران اشاره کرد و افزود: برای انجام یک جراحی باید مراحل مختلفی از جمله ویزیت، تشخیص، آزمایشات و آماده کردن بیمار صورت پذیرد، بنابراین هوش مصنوعی میتواند در زمینه مدیریت شلوغی مراجعات بیماران موثر واقع شود.
وی ادامه داد: همچنین ارزیابی دانشجویان پزشکی در زمینه توان علمی با کمک هوش مصنوعی امکان پذیر است، زیرا برخی دانشجویان با وجود آنکه به خوبی درسها را فرا میگیرند ولی احتمال دارد نمره مناسبی دریافت نکنند ولی برخی دانشجویان فقط به صرف دسترسی به نمونه سئوالات، بتوانند نمره بالایی دریافت کنند، بنابراین هوش مصنوعی در این ارزیابی دانشجویان میتواند راهگشا باشد.
پازوکی افزود: در بحث مدیریت آموزش نیز هوش مصنوعی میتواند به تناسب تعداد دانشجویان بهخصوص در رشتههای فارماکولوژی (داروشناسی) که نیاز به آمادگی ذهنی بیشتری است، نقش آفرینی کند. براین اساس بهروز کردن درسهای دانشگاهی با کمک هوش مصنوعی میتواند در حوزه آموزش مفید واقع شود.
باید مراقب سوءاستفادهها از هوش مصنوعی در تولید مقالات بود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: هوش مصنوعی در حوزه پژوهش نیز میتواند بسیار راهکار ارائه دهد، کمااینکه باید مراقب سوءاستفادهها از هوش مصنوعی در تولید مقالات بود ولی با این وجود، چون تولید این مقالات در راستای تولید علم خواهد بود، نباید از این سوءاستفادهها هراس داشت، بلکه باید تدابیر لازم اندیشده شود، زیرا امروزه هوش مصنوعی به دادههای دنیا در کمترین زمان دسترسی پیدا میکند و از مهمترین کاربردهای هوش مصنوعی نیز تولید علم در حوزه پژوهش است.
وی در زمینه ورود هوش مصنوعی برای تشخیص بیماریها نیز عنوان کرد: طی سالهای آینده یک تعدادی از مشاغل به دلیل هوش مصنوعی از بین خواهد رفت ولی جایگاه انسان به عنوان مغز متفکر همیشه خواهد ماند، به طور مثال در رشتههای پزشکی، برخی کارها مانند خواندن آزمایشات رادیولوژی و سیتیاسکن که احتمال اشتباه نیروی انسانی نیز وجود دارد، میتوان با هوش مصنوعی، این خطاها کمتر و تشخیصها برای کاهش هزینه مالی بیماران و درمان موثرتر مفید واقع شود.
پازوکی ادامه داد: بنابراین با توجه به رشد روزافزون هوش مصنوعی در علوم پزشکی، یکی از اهداف هفتگانه دانشگاه علوم پزشکی ایران از دو سال گذشته، آشنایی فعالین پزشکی با هوش مصنوعی است تا در کنار همکاری با مهندسان و متخصصان IT بتوان در این زمینه بهروز بود، کمااینکه کار ساده ای نیست و بهمانند یک کودک که زبان میگشاید، یک ماشین هم زمان میبرد تا فرایند هوش مصنوعی محقق شود.
وی به بحث فرهنگ سازی در زمینه هوش مصنوعی نیز پرداخت و گفت: هر تکنولوژی نیاز به فرهنگ سازی و آشنایی با خطرات آن دارد، کما اینکه اساتید بسیاری نیز نگرانیهای بسیار جدی خود را از باب از کنترل خارج شدن هوش مصنوعی در زندگی انسان مطرح کردند، بنابراین برای برخورد و کنترل در این زمینه باید به این حوزه نیز آشنا بود، زیرا هوش مصنوعی همانند چاقوی است که میتواند در یک جراحی، نجات دهنده عمل کند و یا به مانند چاقویی در دست مستی برای بشریت مشکل ایجاد کند، براین اساس عالمان در حوزه پزشکی باید در حوزه هوش مصنوعی، علم خود را بهروز کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: این نشست به عنوان نخستین کنگره کاربرد هوش مصنوعی در علوم پزشکی در این دانشگاه برگزار شد و هر دو ماه نیز چنین نشستی برگزار خواهد شد، براین اساس در ۱۰۰ گروه آموزشی دانشگاه، یک نماینده در حوزه هوش مصنوعی انتخاب شده اند تا با همکاری اعضای هیئت علمی بتوان سهم دانشگاه علوم پزشکی ایران در این حوزه در کشور تبیین شود.
تدوین برنامه ملی هوش مصنوعی در نظام سلامت
در ادامه این نشست، علیاصغر انصاری معاون وزیر ارتباطات در ارتباطی برخط (آنلاین) با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در زمینه ورود به بحث هوش مصنوعی که باید از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و یا دانشگاهها محقق شود، گفت: حوزه سلامت جزو راهبردهای ملی همه کشورها است، براین اساس برنامه تدوین هوش مصنوعی در حوزه سلامت در دست انجام است.
وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه در حوزه هوش مصنوعی که بر عهده شورای عالی فضای مجازی قرار گرفته است، گفت: براین اساس با توجه به تکالیفی که برعهده وزارت بهداشت و وزارت ارتباطات در این زمینه وجود دارد، برنامه ملی برای هوش مصنوعی در زمینه نظام سلامت تبیین خواهد شد کمااینکه برخی کشورها در این زمینه ورود کرده و قوانینی نیز وضع کرده اند.
گزلرش از : ایرنا
https://narmkhabar.ir/?p=4490
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید