مساجد، پناهی برای دل بیتاب روزه داران
به گزارش نرمخبر به نقل از ایرنا ؛جایگاه خاص مساجد از دوران صدر اسلام و پیامبر اکرم(ص) تا به امروز بر کسی پوشیده نیست، نخستین کارکرد این مکان مقدس و الهی نیز به عنوان محلی برای عبادت بندگان، انسانها را به سیر الی الله رسانده و چند گام به خداوند متعال نزدیک تر میکند.
اکنون که حال و هوای ماه مبارک رمضان در سراسر شهرهای کشورمان پیچیده و عطر لذت نعمتهای الهی در فصل بهار نیز به مشام میرسد، معنویت خاصی در سرتاسر خیابانها و کوچههای شهر رخنه کرده است.
در روزهای بندگی، بخشندگی و مهربانی آفریننده هستی قرار داریم و کافی است تا دم افطار و سحر یا حوالی اذان ظهر و مغرب سری به مساجد شهرمان بزنیم تا غرق در عطر معنویت شویم.
از همان ابتدای رویت بنای مسجد، قلب برای رسیدن به سلوک به تپش میافتد و روح برای پرواز به درگاه ابدیت آماده میشود، از در که وارد شویم هم آرامش است که بر دل و جان مینشیند و انسان را به سمت بندگی سوق میدهد، وجب به وجب این مکان مقدس، دل را به پرواز درمیآورد، رمضان هم که باشد، چشیدن لذت این سیر و سلوک دوچندان میشود.
و چه شیرین تر میشود که با زبان روزه به پای درگاه خداوند متعال نشسته و دست به سمت آسمان برده و با قلبی آکنده از شور و اشتیاق دعا بر لبان جاری شود.
این احساس و شور و اشتیاق در امامزادهها نیز جاری است، ذریه حضرت زهرا (س)، این روزها مامن زائرانی است که با زبان روزه، به عبادت مشغول بوده و به دنبال محلی برای راز و نیاز و خلوت با خدای خود هستند.
مساجد و امامزاده های سرتاسر این شهر و دیار در روزهای پر خیر و برکت ماه مبارک رمضان، میزبان دلهای عاشق روزه داران است.
در این روزها مراسم قرائت قرآن در تمام مساجد و امامزادههای شهر برپاست و روزه داران پس از اقامه نماز و دعاخوانی، پای منبر و سخنرانی نشسته و در کنار شنیدن احکام از زبان روحانی مسجد، به پرسش سوالات و شبهات خود میپردازند، سفرههای ساده افطاری نیز در برخی از مساجد و امامزادهها برپا میشوند.
محافل و مجالس ادعیه و قرآن و سایر برنامههای مذهبی و معنوی این روزها با استقبال مردم در مساجد و امامزادهها برگزار میشوند و حتی میهمان برخی از این مجالس نیز کودکان و نوجوانان هستند.
وقتی دقیقهها به اذان مغرب نزدیک میشود، تکاپو در سطح شهر برای رفتن به مسجد بیشتر به چشم میخورد، بسیاری از مردم پس از اقامه نماز در مسجد با پهن کردن سفره ساده افطاری، روزه خود را میگشایند و بسیاری دیگر نیز پس از افطاری کردن در خانه راهی مسجد میشوند.
ماه رمضان، احساس ناب و عجیبی در وجود انسانها ایجاد میکند
علی مرادی یکی از روزه داران پای ثابت مسجد در ماه مبارک رمضان است، دلش او را هر روز به سمت مسجد میکشاند.
وی در خصوص ماه مبارک رمضان میگوید: ماه رمضان، احساس ناب و عجیبی در وجود انسانها ایجاد میکند، چه روزه دار باشیم و چه نباشیم، این حس ناب یک ماه میهمان خانهها است، گویی احساس رسیدن به بهترینها است چون در این روزها از گناه و زشتیهای دنیا دور شده و به خدا نزدیک تر میشویم.
وی میافزاید: عبادت، شرط ضروری برای روزه داری است اما کافی نیست، روزه دار واقعی کسی است که در کنار عبادت و دعا برای آمرزش نزد خداوند متعال، به رفتار و اخلاق نیک مزین شود و در یک کلام، حق الناس را در اولویت خود قرار دهد.
احساس آرامش بی مانندی در مسجد وجود دارد
مریم صبری نیز یکی از بانوان روزه داری است که به همراه نیلوفر، دختر هشت ساله خود، پیش از اذان در مسجد حاضر شده و به عبادت میپردازد.
وی در خصوص حضورش در مسجد، به ایرنا میگوید: برای رضای خداوند به مسجد میآیم، نماز خواندن در مسجد، آن هم با زبان روزه لذتی دارد که در نماز فردا نمیتوان به آن دست یافت.
وی میافزاید: احساس آرامش بی مانندی در مسجد وجود دارد که انسان را جذب خود میکند به همین دلیل نیز معمولا برای اقامه نماز در ماه رمضان به مسجد میآیم و از ذره ذره حضور در آن لذت میبرم.
اگر بخواهیم مفید و مختصر بگویم، مساجد در ماه مبارک رمضان، جلوه بیشتری در میان خلق مییابند و چه مطلوب میشود که اگر از این فرصت برای دعوت نسل جدید به سمت عبودیت و بندگی و رشد و پرورش به مساجد بهره گرفته شود.
مساجد محور تبلیغی رمضان است
همان طور که نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز نیز تاکید دارد که مساجد باید محور فعالیتهای تبلیغی رمضان باشند و راهبری کنند.
آیت الله سیدمحمد علی آل هاشم تصریح میکند که مساجد همواره در تاریخ اسلام مورد تاکید بوده و محور و پایگاه اصلی شکل گیری وقایع مهم اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بوده و اکنون در ماه مبارک رمضان نیز باید کانون پرورش جوانان انقلابی و مسجدی شوند.
پایه کار فرهنگی، مردم و مسجد است
استاندار آذربایجان شرقی نیز در جمع نمایندگان کانونهای فرهنگی هنری مساجد،تاکید کرد: زمانی که کار فرهنگی مزین به تجملات و بخشنامههای دولت شد، دیگر کار فرهنگی نیست و پایه کار فرهنگی مردم و مسجد است.
مالک رحمتی ادامه داد: پیامبراکرم (ص)، اولین بنایی که در دین اسلام احداث کرد، مسجد بود. معرفت افزایی، حکومت داری، تمشیت امور کشور، رفع مشکل مردم، ازدواج آسان و اشتغالزایی تنها بخشی از سنت حسنه رسول الله (ص) است که در مساجد جاری میشود.
اجرای طرح ضیافت الهی در ۱۰۰ مسجد شاخص آذربایجان شرقی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی نیز گفت: با توجه به تقارن عید نوروز با ماه مبارک رمضان، طرح آرامش بهاری و ضیافت الهی در بیش از ۴۰ بقعه و ۱۰۰ مسجد شاخص استان اجرا میشود.
سیدشهاب الدین حسینی افزود: طرح ضیافت الهی از ۲۲ اسفند امسال آغاز شده و تا ۲۲ فروردین سال آینده همزمان با عید سعید فطر در مساجد و بقاع متبرکه استان ادامه می یابد و در قالب این طرح برنامه های متنوع فرهنگی و قرآن خوانی برای روزه داران تدارک دیده شده است.
وی اظهار کرد: در این طرح ۱۵ مبلغ دینی برای اجرای برنامه های ماه مبارک رمضان در مساجد و امامزاده های این استان از قم اعزام شده اند و در طول این ماه به شبهات دینی و پرسش های روزه داران پاسخ می دهند و دوره های مختلفی مانند مشاور خانواده، تفسیر و جزء خوانی قرآن برگزار می کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با اشاره به اجرای طرح افطاری ساده در ۲ سال گذشته در جوار بقاع متبرکه و مساجد استان، گفت: این طرح هر روز در ۱۰ بقعه و ۴۰ مسجد سطح استان در قالب توزیع نذورات ماه مبارک رمضان اجرا می شود.
گزارش از ایرنا
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید