در آخرین جلسه شورای استاندارد چه گذشت؟ | بزرگترین سرمایه استاندارد از نگاه استاندار
به گزارش نرمخبر به نقل از نصر، « مصطفی صحرایی» مدیر کل استاندارد آذربایجان شرقی در ابتدای این جلسه با تاکید بر ماده ۶ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد کشور گفت: سازمان ملی استاندارد ۴ وظیفه بر این اساس دارد که در این خصوص فعالیت هایی را در طی سال جاری انجام داده است.
وی در ادامه ضمن ارائه آماری از گزارش عملکرد اداره استاندارد طی سال جاری، گفت: در مسئله استاندارد سازی، اندازه شناسی و ارزیابی انطباق پیشرفت های خوبی داشته ایم.
وی در خصوص تایید صلاحیت آزمایشگاه ها و بخش های تایید صلاحیت، اطلاع رسانی ها و مسائل حقوقی گزارشی را ارائه کرد.
صحرایی گفت: برنامه های عملیاتی و پیشنهادی برای سال آینده را با در نظر گرفتن رشد ها، راه کار ها، چالش ها و فرصت ها است.
وی ادامه داد: در رابطه با آموزش ها طی رایزنی ها و تفاهم نامه هایی که داشتیم در سال جدید قرار است آموزش ها از طریق دانشگاه های استان ارائه شود.
مدیر کل استاندارد استان اضافه کرد: در ۱۱ ماهه سال جاری نسبت به سال قبل ۴۰ درصد و نسبت به پیش بینی ۵۵ درصد افزایش بودجه به خزانه دولت داشته ایم.
تعطیلی ۲۰ ساله آزمایشگاههای استاندارد
وی ادامه داد: برای ادامه این فعالیت ها؛ با توجه به این که آزمایشگاههای ما در ۲۰ سال گذشته کلا تعطیل بود و با این که دستگاه های عظیمی در اداره داریم به دلیل عدم استفاده از کار افتاده و به مشکل خورده ایم، سیاست سازمان بر این است که بتوانیم از این دستگاه ها در دیگر جا ها استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: برای سال آینده نیازمندیم تا ۴ مورد از آزمایشگاه ها را راه اندازی کنیم که آزمایشگاه های فرآورده های نفتی، صنایع غذایی و میکروبی، فلز شناسی و لوازم خانگی از مهمترین آن ها است، تجهیز آزمایشگاه های اداره کل از اهداف اصلی سال آینده ما است.
نگاه مرکز به استان
در ادامه “بابک محبوب علیلو” دادستان عمومی و انقلاب آذربایجان شرقی گفت: برخی از دستگاه های مرکزی به جای این که از اعتبار مرکز برای استان هزینه کنند از اعتبار خود استان هزینه می کنند و این به هیچ وجه قابل قبول نیست.
وی خطاب به مدیر کل استاندارد استان گفت: از شما میخواهم منابع و سهم استانی را از منابع مختلف مرکز مطالبه کنید.
وی ادامه داد: در حوزه جرایم رانندگی، بخشی از جرایم دریافتی باید از خزانه به خود استان برگردد تا در بحث های اورژانس، فرهنگ سازی و آموزش مورد استفاده قرار گیرد و این در حالی است که از سال های گذشته بطور کلی یا اختصاص نداده و یا سهمی که داده اند برای استان بسیار ناچیز است، یا این که مقرر شده است بخشی از درآمد های شرکت های بیمه ای به استان برگردد و هیچ عملی در این حوزه محقق نشده است.
وی افزود: یا در حوزه معادن در استان کلی درآمد داریم که دستگاه های اجرایی متولی و مسئول اگر پیگیری کنند و این هزینه ها در استان هزینه شود به اجرای برنامه های ما در استان کمک می کند.
اعلام آمادگی برای همکاری با سازمان استاندارد
این گزارش حامی است؛ “علیرضا معتمد نیا” رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان نیز در رابطه با تاییدیه استاندارد محصولات بتنی ساختمانی گفت: مهندسان به اعتبار این که کارخانه های بتن سازی با احتساب این که به رعایت مسائل استاندارد پایبند هستند کار می کنند، اما اخیرا مطالبی میشنویم که بر خلاف قوانین است.
وی ادامه داد: حاضر هستیم به صورت دوره ای با سازمان استاندارد در این حوزه همکاری کنیم.
سه رکن اساسی برای آزمایشگاه های استاندارد
در پایان “مالک رحمتی” استاندار استان آذربایجان شرقی، با اشاره به لزوم توجه به مسئله آزمایشگاه های مرجع، گفت: در این استان باید آزمایشگاه های مرجع وجود داشته باشد، اما توسط چه کسی؟ سه رکن باید برای آزمایشگاه ها تعیین کنیم؛ محوریت باید توسط سازمان استاندارد باشد و در دومین رکن نیازمند همیاری مراکز عملی و پژوهشی هستیم
و بخش سوم آن بخش خصوصی است.
وی در رابطه با سنجش اوزان (ترازو) مغازه ها گفت: اگر این قانون برای شهرداری ها محول شده است، سازمان استاندارد این مسئله را از شهرداری پیگیری کند، جلسه ای با شهرداری برگزار کنید و طبق قانون این مسئله در آن جلسه ارزیابی شود.
رحمتی با تاکید بر علامت استاندارد بر روی محصولات و اعتماد مردم به این نشان گفت: اعتماد مردم بزرگترین سرمایه سازمان استاندارد است باید کاری کنید این سرمایه حفظ و ارتقا پیدا کند، در این استان باید کاری انجام دهید که وقتی گفتند این جنس از استاندارد برخوردار است مردم کاملا اعتماد کنند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به آزمایشگاه ها گفت: هرگونه آزمایشگاه باید با ارکان سه گانه انجام شود و کار الگویی انجام دهید تا برای کل کشور الگو باشد.
سرقت از سرمایه گذار خارجی در گمرک!
وی در ادامه گفت: در مسئله واردات و گمرکات استاندارد واقعا استاندارد عمل کند، گزارشاتی داریم که عملکرد ما استاندارد نیست در جلسه اخیری که داشتم یکی از سرمایهگذاران خارجی گفت دستگاهش را آورده و کابل های آن را در سالن گمرک دزیده اند!
نان برایم دغدغه شده است
رحمتی در این جلسه به مسئله نان پرداخت و گفت: نان برایم دغدغه شده است، جمعیت ما جمعیت میانسالی است، استاندارد نان کجاست؟ نان خشک ها خوراک برخی از دامپروری ها شده است چون تولید ها استاندارد نیست، خواسته من طرح این مسئله است که برای استاندارد سازی نان چه کار می توانیم انجام دهیم، نان قوت غالب مردم ما و برای سلامت پایه است، هر چه در این حوزه تلاش کنیم جلوی دیگر آسیب ها را میگیریم؛ کارگروه تخصصی در این حوزه انجام دهید تا بدانیم که چه کار هایی در این حوزه می توانیم انجام دهیم.
وی در پایان خطاب به مدیران مسئول گفت: از تمام مسئولین تقاضا دارم با توجه به ایام عید، استاندارد ها در بین راهی ها در صنایع غذایی، اغذیه ها، اتوبوس ها و… توجه شود، اگر به این مسئله توجه شود جلوی بسیاری از آسیب ها گرفته می شود؛ در رابطه با بین راهی ها الویت های اولی در این روز ها داشته باشید.
گزارش نصر می افزاید؛ در این جلسه لوایحی برای تصویب از سوی سازمان استاندارد آمده بود که پس از بررسی هر کدام، اکثریت آن ها تصویب شد.
گزارش از نصر
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید