لزوم توسعه گردشگری مراغه و عجبشیر با توجه به تغییر اقلیم
نرمخبر – آذربایجان شرقی –کارشناس ارشد حوزه آب که بیش از 30 سال در این عرصه خدمت کرده، معتقد است که با توجه به تغییر اقلیم و خشکسالیهای سالهای اخیر، حجم تولید محصولات کشاورزی روند کاهشی دارد و راهکار ایجاد اشتغال جایگزین در مراغه و عجبشیر، توسعه بخش گردشگری است.
«رضا شرقی» روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی «نرمخبر» افزود: ایجاد اشتغال جایگزین بخش کشاورزی در این شهرستانها دیگر انتخاب نیست و به اجبار غیرقابل انکار تبدیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه حجم تولید سیب مراغه از 330 هزار تن در سال 1400 به حدود 260 هزار تن در سال 1401 و 85 هزار تن در سال جاری رسید، اضافه کرد: علاوه بر خشکسالی، تغییر اقلیم و عوامل ناشی از آن، از جمله سرمازدگی نیز بر تولید محصولات کشاورزی مراغه و عجبشیر سایه انداخته است.
وی اضافه کرد: مساحت کل باغات مراغه ۲۲ هزار هکتار است که ۱۵ هزار هکتار آن به محصول سیب اختصاص دارد و در اثر سرمای دیررس بهاره روزهای ۱۱ و ۱۲ فروردین سال جاری، حدود ۶۵ درصد از این باغات به میزان ۹۰ تا ۱۰۰ درصد دچار سرمازدگی شد.
به گفته «شرقی» پنج هزار هکتار از باغات سیب مراغه که در ۱۱ و ۱۲ فروردین سال جاری دچار سرمازدگی نشده بود نیز طی روزهای پس از آن خسارت دید و به میزان حدود ۲۰ درصد دچار سرمازدگی شد.
وی این را هم بیان کرد که در بهترین حالت و به واسطه تغییر اقلیم، بخش کشاورزی مراغه و عجبشیر ظرفیت اشتغالزایی مضاعف نخواهد داشت و به ناچار باید به ظرفیت دوم این شهرستانها یعنی گردشگری توجه شود.
ظرفیت قابل توجه مراغه و عجبشیر در بخش گردشگری
این کارشناس ارشد حوزه آب گفت: مراغه و عجبشیر به دلیل قرار گرفتن در دامنه سهند، طبیعت بکر و ظرفیت قابل توجه در بخش میراث فرهنگی، تاریخی و طبیعی دارد و در صورت توسعه زیرساختهای این بخش، میتوان فرصتهای جدید شغلی با سرمایه اندک ایجاد کرد.
«شرقی» به لزوم ایدهپردازی و برگزاری رویدادهای استارتاپی در حوزه گردشگری تاکید کرد و افزود: یکی از ایدههای اولیه راهاندازی مکانهای گردشگرپذیر شامل مکانهای پذیرایی مانند کافه، رستوران و مکانهای اقامتی همچون هتل، اقامتگاه بومگردی، منزل مبله و محلهای برگزاری کمپ است.
وی اضافه کرد: ایجاد مکانهای تفریحی مانند مکانهای بازی، تفرّجگاهها، استخرهای آب گرم و حاشیه ساحل و ایجاد اقامتگاههای بومگردی در مسیرهای منتهی به سهند از جمله مسیر قلعه چای، صوفی چای، مردق چای، مغانجیق چای و دیگر مناطق، از ایدههای پولساز گردشگری در این شهرستانهاست.
وی ادامه داد: علاوه بر آن، این شهرستانها ظرفیت تاریخی و فرهنگی قابل توجهی برای گردشگران داخلی و خارجی دارد و تاکنون نیز این بخش مورد بیمهری قرار گرفته است.
«شرقی» با بیان اینکه سیاستگذاریهای مسئولان محلی و استانی در توسعه بخش گردشگری موثر است، افزود: موانع سرمایهگذاری در بخش گردشگری باید برطرف شود تا سرمایهگذاران بخش خصوصی با خیال آسوده وارد این عرصه شوند.
وی این را هم بیان کرد که موانع متعددی پیشروی سرمایهگذاران بخش گردشگری شهرستانهای مراغه و عجبشیر وجود دارد که از مصادیق آن مسایل پیشروی سرمایهگذاری در دره گشایش مراغه و همچنین برخی از طرحهای سرمایهگذاری در بندر رحمانلو است.
«شرقی» ابراز امیدواری کرد که در سالهای آینده، رویکرد اصلی مسئولان محلی و استانی توجه بیش از پیش نسبت به بخش گردشگری این شهرستانها باشد.
گزارش از نرمخبر
https://narmkhabar.ir/?p=8388
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید