بررسی نقاط قوت و ضعف طرح پیاده راه سازی مرکز شهر مراغه
به گزارش روز جمعه نرمخبر ؛ پیاده راه سازی به عنوان یکی از راهکارهای کاهش ترافیک شهری، زیباسازی و نیز حفظ بافت سنتی و تاریخی مرکز شهر است و شورای شهر مراغه نیز با استناد به همین موارد، طرحی را از تصویب گذرانده که بر اساس آن بجای خودروها، عابران پیاده در محدوده بین میدان طلوع فجر و میدان مصلی تردد خواهند کرد.
این طرح عمران شهری که از سوی شهرداری مراغه در حال آماده سازی برای عملیاتی شدن است، در کنار موافقان و مخالفان طرح، دارای معایب و محاسنی نیز است که پرداخت به آنها، می تواند در رسیدن به نتیجه مطلوب، کارساز باشد.
موافقان این طرح شامل اعضای شوراهای اسلامی، مسئولان شهری و برخی از اصناف مرکز شهر هستند، که به دنبال اجرای طرحی همانند پیاده راه تربیت تبریز برای زیباسازی، کاهش ترافیک و نیز حفاظت از بافت تاریخی بوده و بر آن تاکید دارند.
با نظری گذرا به نقشه های عملیاتی این طرح، نقاط قوت مناسب در آن دیده می شود اما برخی ضعف ها نیز در این طرح وجود دارد که بدون رفع آنها، طرح مورد نظر بجای رضایتمندی شهروندان، مشکلاتی را برای شهر، اصناف و مردم ایجاد می کند.
اجرای این طرح عمرانی بی نظیر با جلب رضایت مخالفان طرح که اغلب از بازاریان، اصناف، کسبه و بانک های موجود در محدوده طرح هستند می تواند جلوه ای متفاوت به شهر ببخشد.
ایجاد فضای سبز، ایجاد مسیر پیاده روی به دور از آلودگی ها، تعبیه تندیس های مشاهیر شهر، بکارگیری کالسکه و یا حتی تراموا در این مسیر می تواند برای توسعه و زیباسازی شهری موثر باشد.
با وجود پیامدهای مثبتی که با اجرای این طرح می توان برای شهر متصور شد، اما انتقال تردد وسایل نقلیه به خیابان جدید جام جم در ضلع شرقی این مسیر، می تواند رونق بازار سنتی مراغه را تحت الشعاع قرار دهد از این رو برخی از اصناف این منطقه با اجرای طرح پیاده راه سازی مخالفند.
شهرداری به عنوان مجری این طرح، باید تمهیداتی از قبیل ایجاد پارکینگ در نزدیکی محل طرح و برخی امکانات رفاهی دیگر، زمینه حضور راحت تر مردم در بازار را فراهم کند تا نگرانی اصناف از اجرای طرح برطرف شود.
گزارش از : محمدرضا محمدی
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید