بازگشت کورسوی امید به «بشاگرد آذربایجان» / کدام مدیران به داد «پشتاب» رسیدند؟ / آب روستا، تشنه مدیریت!
نرمخبر – آذربایجان شرقی –حال با گذشت یک سال و اندی از سفر به یاد ماندنی به پشتاب و ورود میدانی حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم، سراغ مدیران درگیر با این موضوع رفتیم تا در جریان آخرین اقدامات برای ولی نعنمان مهجور باشیم. ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ بود که با گذر از جاده خاکی با […]
نرمخبر – آذربایجان شرقی –حال با گذشت یک سال و اندی از سفر به یاد ماندنی به پشتاب و ورود میدانی حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم، سراغ مدیران درگیر با این موضوع رفتیم تا در جریان آخرین اقدامات برای ولی نعنمان مهجور باشیم.
۱۰ مرداد ۱۴۰۱ بود که با گذر از جاده خاکی با شیب تند در دل کوه های هوراند، سفری به یاد ماندنی به روستایی دورافتاده و البته فراموش شده پشتاب داشتیم.
به یاد ماندنی از آن جهت که این سفر باعث شد تا پای برخی مسئولین برای اولین بار به محرومیت باز شود؛ غبار محرومیت به قدری زیاد بود که از این روستا با عنوان «بشاگرد آذربایجان» یاد کردیم. (جزئیات را با کلیک در این لینک بخوانید+)
پشتاب، روستایی در دل کوه، در ۵ کیلومتری جاده شهرستان هوراند و نزدیکی قلعه تاریخی و توریست پذیرِ پشتاب. قدیمی و باصفا اما محروم از اولیه ترین امکانات! روستایی که شاید اسمش هم تا به حال به گوش کسی نخورده است؛ روستای «پشتاب».
محروم از امکانات اولیه در لفظ نیست، آب شرب نداشت و تا امروز هم ندارد و تک چشمه ای در دل کوه که تنها امید روستاییان برای حیات است و به گفته خودشان حتی بعضی روزها سر آب دعوا هم می کنند! خودشان هم می گویند از بی آبی، شاید هفته ها حمام نکرده باشند!
علاوه بر محرومیت از نعمت گاز، راه مواصلاتی روستا نیز بیشتر به پرتگاه شبیه بود تا جاده؛ به قدری ناهموار که ذره ای غفلت، موجب پرت شدن به دره می شود!
از ۶۳ خانوار پشتاب ۴۲ خانواده سکونت دائمی دارند که اغلب آنها تحت پوشش نهادهای حمایتی بوده و فاقد حداقل ترین درآمد! و بقیه ۲۱ خانواده برای کارگری به شهرهای هوراند، اهر و تبریز مهاجرت فصلی کرده اند.
اینجا الفبای سختی را می توان با عدم وجود ابتدایی ترین امکانات بهداشتی و درمانی و آموزشی لمس کرد.
اما این سفر سال قبل ما به یاد ماندنی شد چرا که چند روز پس از انتشار این گزارش، نماینده ولی فقیه در استان، پای مدیران استانی را به این روستای فراموش شده باز کرد تا از نزدیک استضعاف را ببینند و برای کوتاهی خود پاسخگو باشند؛ از مدیران آب و برق و راه گرفته تا بهداشت و درمان. (جزئیات را در این لینک بخوانید+)
حال با گذشت یک سال و اندی از آن سفر و ورود میدانی حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم، سراغ مدیران درگیر با این موضوع رفتیم تا در جریان آخرین اقدامات برای ولی نعمتان مهجور باشیم.
برخورداری از نعمت گاز، یکی
اصلی ترین دغدغه های اهالی بود، امری که روز به روز به تحقق صد درصدی نزدیک و نزدیک تر شد.
مدیرعامل شرکت گاز استان به تبریزبیدار می گوید: سال گذشته عملیات اجرایی گاز رسانی به روستای پشتاب هوراند علی رغم صعب العبور بودن مسیر روستا از طریق مناقصه به پیمانکار واگذار شد.
نادر کمالی می افزاید: هفته دولت امسال گاز این روستا مورد بهره برداری قرار گرفت.
مسیر سنگلاخی و شیب دار منتهی به روستا، همواره جان اهالی را برای رفت و آمد از روستا به شهر تهدید می کند و جز اولویت های رسیدگی محسوب می شد اما تا چند روز اخیر کار خاصی انجام نشده بود تا اینکه بالاخره استارت کار زده شد.
مدیرکل راهداری در این باره به تبریزبیدار می گوید: قبلا برای روستای پشتاب بودجه ای اختصاص داده نشده بود و برای تعمیر جاده و آسفالت روستا بودجهای نداشتیم.
علیزاده ادامه می دهد: با تامین بودجه ۳ میلیاردی از بنیاد علوی تهران و همچنین اختصاص ۳ میلیارد تومان دیگر از محل اعتبارات استانی، مناقصه پروژه انجام شد و طی تفاهم با پیمانکار، کار اجرایی پروژه شروع شده است.
اما این روستا همچنان تشنه آب است؛ علت را مدیرعامل آب و فاضلاب استان چنین به تبریزبیدار بیان می کند: روستاییان با درخواست در اختیار قرار دادن چشمه منطقه جهت آبرسانی موافقت نکرده اند.
محمد خانی در خصوص راهکار دیگری همچون حفر چاه که مطالبه اهالی نیز بود، می گوید: چون بستر زمین این روستا سنگی است، امکان زدن چاه عمیق وجود ندارد.
لازم به ذکر است پیگیری های تلفنی از نماینده مردم کلیبر و هوراند در مجلس برای پیگیری مطالبات مردم به نتیجه خاصی نرسید.
اما یکی از اقدامات ملموس برای زدودن غبار از محرومیت پشتاب، ساخت مسکن برای خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی بود.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی در مورد اقدامات این نهاد در پشتاب به تبریزبیدار می گوید: به دنبال سفر نماینده ولی فقیه در استان و امامجمعه تبریز به روستای دور افتاده پیشتاب در شهرستان هوراند و درخواست محرومیت زدایی از مردم این روستا، بنیاد مسکن برای مددجویان کمیته امداد در این روستا ۲۰ واحد مسکن احداث کرده است.
حجت الله سروری می افزاید: برای ساخت این واحدها ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شده و کمیته امداد استان و بنیاد علوی هم در مجموع ۱۵۰ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت کرده اند.
هر چند این امر ضروری دیر محقق شد اما زمینه را برای پای کار آوردن مدیران و پاسخگو کردن آن در برابر مطالبات به حق مردمی فراهم می کند.
گزارش از : صابر عیسی پور
https://narmkhabar.ir/?p=7790
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید